Κυριακή 17 Μαΐου 2015

“Πάγωμα” των παλιών οφειλών για δύο χρόνια ζήτησε η ΟΕΕΘ από τον διοικητή του ΟΑΕΕ


“Πάγωμα” των παλιών οφειλών για δύο χρόνια ζήτησε η ΟΕΕΘ από τον διοικητή του ΟΑΕΕ




Τα αποτελέσματα της συνάντησης επί του ασφαλιστικού, με το διοικητή του οαεδ, κ. Πετρόπουλο, στο χώρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, γνωστοποιεί σήμερα η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, όπου επισημάνθηκαν τα ευεργετήματα και τα εμπόδια της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Από πλευράς ΟΕΕΘ, ο πρόεδρός της, Ιωάννης Μανδρίνος, την χαρακτήρισε πολύ ευνοϊκότερη για τους ασφαλισμένους από κάθε προηγούμενη.

Εξέφρασε, όμως, την άποψη πως πρέπει να επιλυθεί άμεσα το κυρίαρχο πρόβλημα για την μεγαλύτερη συμμετοχή των ασφαλισμένων που είναι η παντελής αδυναμία των περισσότερων ασφαλισμένων να ρυθμίσουν τις οφειλές τους λόγω της υποχρέωσης καταβολής και των τρεχουσών εισφορών που διογκώνουν το προς καταβολή ποσό.

Υπέδειξε, δε, ως λύση την κεφαλαιοποίηση (πάγωμα) των παλαιών οφειλών για τουλάχιστον δυο χρόνια οπότε, κατά το διάστημα αυτό, να πληρώνονται κανονικά μόνο οι τρέχουσες εισφορές.

Επίσης, πρότεινε οι εισφορές για υγειονομική περίθαλψη που δεν κατεβλήθησαν και κατέστησαν ληξιπρόθεσμες να αφαιρούνται από το οφειλόμενο συνολικό ποσό, αφού κατά το διάστημα που και αυτές κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, οι ασφαλισμένοι δεν δικαιούνταν τέτοιας περίθαλψης.

Ακόμη, πρότεινε, για τη διαμόρφωση μικρότερου ασφαλίστρου, να δοθεί στους ασφαλισμένους η δυνατότητα επιλογής χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας.

Τελειώνοντας, ο κ. Μανδρίνος ζήτησε να ληφθεί μέριμνα και για τους επιχειρηματίες εκείνους που, λόγω της κρίσης, έχουν αναστείλει τις εργασίες τους και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στερούμενοι υγειονομικής περίθαλψης.

Καθ’ όσον αφορά το οικονομικό πρόβλημα του ταμείου και για την επίλυσή του ο κ. Μανδρίνος πρότεινε μεγαλύτερη κρατική χρηματοδότηση και διεύρυνση της ασφαλιστικής τους βάσης συμπεριλαμβάνοντας και νέα επαγγέλματα.

Η εκδήλωση έκλεισε και με άλλες ομιλίες καθώς και με ερωτήσεις που υπέβαλαν οι ασφαλισμένοι στον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΡΚΕΣ

Η λίστα ιστολογίων μου