Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Επιχερησιακη Συντονιστική Επιτροπή Εξωτερικου Εμπορίου

Στην ενότητα αυτή παρουσιάζεται συνοπτικά η ΕΣΕ, οι Ομάδες Εργασίες και το Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των 25 δράσεων του Οδικού Χάρτη.
1. ΕΣΕ- Γνωρίστε την Επιχειρησιακή Συντονιστική Επιτροπή για την υλοποίηση, παρακολούθηση και συντονισμό των δράσεων της Εθνικής Στρατηγικής σύμφωνα με τον Οδικό Χάρτη για τη Διευκόλυνση του Εξωτερικού Εμπορίου.
Μάθετε περισσότερα

2. Ομάδες Εργασίας – Έχουν στελεχωθεί οκτώ ομάδες εργασίας που παρακολουθούν την εξέλιξη των  έργων που αντιστοιχούν στις δράσεις του Οδικού Χάρτη.
Μάθετε περισσότερα

3. Οδικός Χάρτης – ο Οδικός Χάρτης παρουσιάζει αναλυτικά τις 25 δράσεις με αναλυτικό χρονοδιάγραμμα.
Μάθετε περισσότερα
Ομάδες Εργασίας


Για την πιο αποτελεσματική οργάνωση της εφαρμογής του Οδικού Χάρτη η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε τη δημιουργία 8 υποομάδων εργασίας (subgroups) οι οποίες θα αναλάβουν το συντονισμό της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στα διάφορα επιμέρους πεδία.

Ακολουθώντας τη γενικότερη φιλοσοφία που διέπει τις διαδικασίες διευκόλυνσης του εξωτερικού εμπορίου (trade facilitation), η οποία έχει ως βασική επιδίωξη την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, οι υποομάδες αυτές αποτελούνται από στελέχη των εμπλεκόμενων υπουργείων και των ιδιωτικών φορέων.

Οι υποομάδες είναι οι ακόλουθες:
1. Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προσανατολισμού, για τη χάραξη και τήρηση των κατευθυντήριων γραμμών της Εθνικής Στρατηγικής
2. Επικοινωνίας, για την ανάδειξη και διάχυση της πληροφορίας σχετικά με τις προωθούμενες και υλοποιούμενες διαδικασίες
3. Χρηματοδοτικών Θεμάτων, για την εξασφάλιση των πόρων εκείνων που θα επιτρέψουν και θα ενισχύσουν την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής
4. Νομικών Θεμάτων, για την κωδικοποίηση, συγκέντρωση, απλοποίηση και εκλαΐκευση του θεσμικού πλαισίου του διασυνοριακού εμπορίου
5. Αγροτικών και προ-Τελωνειακών Θεμάτων, για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα
6. Τελωνειακών Θεμάτων, για την απλοποίηση και επιτάχυνση των τελωνειακών διαδικασιών
7. Ανάλυσης Επιχειρησιακών Διεργασιών (Business Process Analysis-BPA) για τον Εξορθολογισμό Διαδικασιών, σε δυναμικά εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας
8. Πληροφορικής (ΙΤ) - Single Window, για την υλοποίηση της Ενιαίας Θυρίδας Εξωτερικού Εμπορίου, σε επίπεδο διαδραστικής ψηφιακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Για τη συστηματική παρακολούθηση και την έγκαιρη υλοποίηση των στόχων των ομάδων εργασίας καταρτίστηκαν 17 αναλυτικά σχέδια έργου (project plans), με τη συνδρομή της UNECE και ειδικών εμπειρογνωμόνων, με τη συνεργασία και τη συνδρομή εξειδικευμένων στελεχών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Με αυτό τον τρόπο η κάθε ομάδα εργασίας κινείται βάσει αναλυτικού προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος στοχεύοντας στην επίτευξη των απαιτούμενων δράσεων από τον Οδικό χάρτη.

Οργανόγραμμα







Επικοινωνία: Κορνάρου 1 & Ερμού, Αθήνα 101 80
Γραφείο 501-503
Τηλ: 210-32 86 055, 210-32 86 073

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΡΚΕΣ

Η λίστα ιστολογίων μου