Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

MΕΤΡΗΣΙΜΑ ΕΞΩΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΕΔΙΑ ΝΕΡΟΥ

MΕΤΡΗΣΙΜΑ ΕΞΩΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΕΔΙΑ

Xατζηαναγνώστου Γίώργος
Entrepreneur Μικρομεσάιων Επιχειρήσεων

1.Αλκαλικότητα –Alkalinity

Απαραίτητη μέτρηση στην αναγνώριση διαβρωτικών στοιχείων στο νερό τα οποία δημιουργούντια από ανθρακικά άλατα ή δισανθρακικά άλατα ως επίσης και από επελευθερωμένα άλατα.

Η μέτρηση αυτή είναι απαραίτητη για την επεξεργασία του πόσιμου νερού,για απόβλητα,πισίνες ,ψύξη και θέρμανση ,για διαδικασίες καθαρισμού φαγητών και ποτών, για χώματα και περιβαλοντολογικό έλεγχο ως επίσης και την γεωργία και την ιχθυοκαλιέργεια..

2.Αλμυρότητα Salinity

Η Μέτρηση ολικής συγκέντρωσης αλάτων στο νερό είναι .παράμετρος εξαιρετικά κρίσιμη για τις ιχθυοκαλιέργειες,τα ενυδρεία και την επεξεργασία φαγητού.Η μέγιστη βέλτιστη τιμή αλμυρότητας διαφέρει

από είδος σε είδος και μετράται σε g/kg ή ppt (μέρη ανα χιλιάδα). Παράλληλα η μέτρηση αυτή είναι σημαντική και για την βιομηχανία παραγωγής νερού.

3.Αμμωνία Ammonia

Η συγκέντρωση αμμωνίας στα ποτάμια ή σε δεξαμενές πόσιμου νερού επισημαίνει την ύπαρξη γεωργικής ή αστικής μόλυνσης. Όταν αυτή είναι υψηλή επηρεάζει την γεύση και την οσμή του νερού.Στις βιομηχανικές εφαρμογές προκαλεί διάβρωση στις σωληνώσεις .Επίσης είναι ένας παράγοντας ελεγχόμενος στα ενυδρεία ή τις ιχθυοκαλιέργειες λόγω τις τοξικότητας του στα ψάρια .

4.Απορρυπαντικά Detergents

Ευρίσκονται στα νερά από βιομηχανικά ή οικιακά απόβλητα .Η συγκέντρωση τους στο νερό δεν πρέπει να ξεπερνά το 0.1mg/L(ppm)ενώ η συγκέντρωση του στα οικιακά απόβλητα πρέπει να διατηρείται από 1-20mg/L .

5.Ασκορβικό οξύ Ascorbic acid

Το Ασκορβικό οξύ η αλλοιώς η βιταμίνη C χρησιμοποιείται στην βιομηχανία ποτών και φαγητών σαν πρόσθετο σε χυμούς φρούτων και για την γεύση του και για την προστατευτική του ικανότητα.

6.Βόριο Boron

Είναι ένα από τα ουσιαστικά μικροτροφικά για την ανάπτυξη των φυτών.Μπορεί ναευρίσκεται φυσιολογικά μέσα στο νερό ή μπορεί να ευρίσκεται μέσα στο νερό μέσω των βιομηχανικών αποβλήτων Το βόριο σε ποσότητα πάνω από 2.0mg/L σε άρδευτικό νερό είναι ανεκτό σε αρκετά φυτά, αλλά μερικά φυτά ακόμα και σε συγκέντρωση μικρότερη του 1.0mg/L μπορεί να επηρεάζονται αρνητικά.

7.Βρώμιο Bromine

Επειδή είναι πιο σταθερό από το χλώριο και λιγότερο πτητικό χρησιμοποιείται σαν απολυμαντικό σε πισίνες,

σε κέντρα θαλασσοθεραπείας (spa) , και ζεστές πηγές .Μαζί με το χλώριο στην πισίνα όταν παρευρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία και μπορεί να προκαλέση ερεθισμό στα μάτια..

Καθημερινός έλεγχος συγκεντρώσειων του βρωμίου προστατεύει από την καταστροφή του εξοπλισμού και συνεισφέρει στον έλεγχο και την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών που επιτρέπουν ασφάλεια των χρηστών.

8.Γλυκόλη Glycol

Χρησιμοποιείται ευρέως στα συστήματα ψύξης σαν αντιψυκτικό. Η παρουσία της στο λάδι του μοτέρ σημαίνει διαροή στο ψυκτικό σώμα ή στην μηχανή .

9.Γύψος Gypsum

Τα αλκαλικά χώματα χαρακτηρίζονται από χαμηλή ηλεκτρική αγωγιμότητα ( EC), υψηλή περιεκτικότητα σε ποσοστό νατρίου (ESP), και την παρουσία ανθρακικών και δισανθρακικών αλάτων. Η υψηλή αλκαλικότητα Εμποδίζει την ανάπτυξη των φυτών και δίνει χώρο σε ανεπιθύμητη ανεπάρκεια τροφής όπως την έλειψη σιδήρου και χαλκού και μαγγανίου . Παράδειγμα η πτώση των φύλλων από έλλειψη σιδήρου. Είναι εφικτό να να διορθωθή η αλκαλικότητα της ρίζας με κατάληλη σύνθεση γύψου ο οποίος αφαιρεί το νάτριο και μειώνει το Ph.

10.Διοξείδιο του άνθρακα Carbon dioxide

Σε φυσιολογικές συνθήκες οι λίμνες και τα ποτάμια έχουν συγκεντρώσεις κάτω από 10mg/L(ή ppm) αλλά η στάσιμότητα ή τα μολυσμένα ύδατα μπορεί να έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση λόγω της οργανικής αποσύνθεσης. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στις εφαρμογές ιχθυοκαλλιέργειων.Επίσης το διοξείδιο του άνθρακα προστίθεται στην βιομηχανία ποτών κατά την τελική διαδικασία του καθαρισμού. Στην διαδικασία αποσκλήρυνσης νερού το διοξείδιο του άνθρακα πρέπει να διατηρείται σε σταθερά επίπεδα για να μην προκαλείται διάβρωση.

11.Ελέυθερο Οξυγόνο Oxygen dissolved

Το ελέυθερο οξυγόνο πρέπει να είναι σε συγκεκριμένη ποσότητα για να μπορεί να είναι αποτελεσματικό στα

Υδρόβια συστήματα. Το σταθερό επίπεδο των 5mg/L η μεγαλύτερο υποστηρίζει την υγειή ανάπτυξη των περισσοτέρων ειδών ψαριών.

12.Θειικό άλας Sulfate

Είναι ευρέως διαθέσιμο στα φυσικά νερά. Δεν είναι τοξικό αλλά πρέπει να συγκρατείται σε σταθερά ελεγχόμενο πεδίο μέτρησης για ανα μπορεί να αποφευχθή μια δυσάρεστη γεύση στο νερό.Οι συγκεντρώσεις του είναι μεγαλύτερες κοντά σε ορυχεία .

13.Θειώδες άλας Sulfite

Το θειώδες άλας συχνά βρίσκεται σε φυσικά νερά και οξυδώνεται γρήγορα για να γίνη θειικό άλας.

Χρησιμοποιείται συχνά στην βιομηχανία ιδιαίτερα στην βιομηχανία τορφίμων λόγω της ιδιότητας του να είναι συντηρητικό..Επίσης χρησιμοποιείται στα συστήματα θέρμανσης με υγρό σαν οξυγονοκαθαριστής .Οι υψηλές συγκεντρώσεις βοηθούν να μειωθεί το ph ενός διαλύματος ως εκ τούτου να ελέγξη την διάβρωση. Ελέγχεται για τις επιπτώσεις του στο περιβάλλονμέσω αναλύσεων.Είναι τοξικό στην υδρόβια ζωή .Η ικανότητα του να ελλατώνει το οξυγόνο από το νερό καταστρέφει το οικολογικό σύστημα σε ποτάμια ,εκβολές ,λίμνες .

14.Ιώδιο Iodine

Χρησιμοποιείται σαν εναλλακτικό μέσο αντί για χλώριο και βρώμιο στο πόσιμο νερό και στις πισίνες.

Η χρήση του στην πιίνα δεν δημιουργεί ερεθισμό στα ανθρώπινα μάτια.

15.Κάλιο Potassium

Το Κάλιο ευρίσκεται σε ιστούς και είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη των φυτών και αρχικά και δευτεροβάθμια .Παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο νερό απορροφάται από τις ρίζες και τους κανόνες της κυψελοειδούς δραστηριότητας. Κάνει τα φυτά πιο ανθεκτικά στις ασθένειες και βοηθά στην απόδοση των χρωμάτων και των αρωμάτων σε λουλούδια. Είναι σύνηθες το φαινόμενο διαροής του σε ασβεστούχα χώματα..

16.Κυανίδιο Cyanide

Είναι ρύπος ο οποίος προέρχεται κυρίως από την μεταλουργοβιομηχανία ,γαλβανοπλαστική και άλλες διαδικασίες όπως η εξόρυξη χρυσού και ασημιού. Επειδή είναι δηλητηριώδες στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα είναι επιτακτικός o ελεγχος των επιπέδων του στο νερό . Όταν συνευρίσκεται με οξέα απελευθερώνει αέρια.δηλητηριώδη.Το EPA έχει ορίσει ότι το μέγιστο επιτρεπτό όριο κυανίου στο νερό δεν πρέπει να ξεπερνά το 0.2mg/L (ppm).

17.Κυανουρικό οξύ Cyanuric acid

Χρησιμοποιείται στις πισίνες για να καθυστερήση την αποσύνθεση του υδροχλωρικού οξέος .Με σωστή δοσολογία μπορεί να μειώσει μέχρι και 80%την κατανάλωση του χλωρίου κατά την διάρκεια των μηνών με μέγιστη ηλιοφάνεια. Χρησιμοποιείται επίσης και σε χλωριούχα διαλύματα .

18.Μαγγάνιο Manganese

Το μαγγάνιο δεν ευρίσκεται στα φυσικά νερά αλλά βρίσκεται σε ποικιλία αλάτων και Μεταλλεύματων και είναι συχνά συνδεμένο με ενώσεις σιδηρου .Τα άλατα του μαγγανίου χρησιμοποιούνται σαν λιπάσματα στην μεταλλουργία ως επίσης και στα κράματα χωρίς σίδηρο καθώς βελτιώνουν την αντίσταση σε διάβρωση και την σκληρότητα τους.Το μαγγάνιο όπως και ο σίδηρος είναι περιορισμένο στο νερό καθώς δημιουργεί στάμπες

στο πλύσιμο και επειδή παράγει δυσάρεστες γεύσεις στα ποτά. Το χρώμα πού συνδέεται με την αισθητική παρατήρηση στο πόσιμο νερό σχετικό με το μαγγάνιο είναι 0,05mg/L.

To βρίσκουμε συχνά στα οικιακά απόβλητα , σε βιομηχανικά αποχετευτικά απόβλητα, σε ατμούς, και όταν αναερόβια αποσύνθεση σε ιζήματα λαμβάνει χώρα.

19.Νιτρικό άλας Nitrate

Είναι μια φυσική θρεπτική ουσία για τα φυτά και πρέπει να ελέγχεται για να διατηρούνται υγιή και με βέλτιστη απόδοση τα φυτά.Παρ΄αυτά τα υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης είναι καταστροφικά ακόμα και τοξικά και μπορούν να κάψουν τα φυτά. Υπολείματα από νιτρικό άλας μπορούν να βρεθούν σε επιφάνειες φυσικών νερών ενόσω το υπέδαφος περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις οι οποίες συχνά μπορούν να ενέχονται σε προβλήματα των παρακείμενων ιχθυοκαλιεργειών.

Μπορεί να ευρίσκεται επίσης και σε απόβλητα βιομηχνικά και απόβλητα υδάτων.Στο πόσιμο νερό πρέπει να είναι ελεγχόμενο λόγω των τοξικών του χαρακτηριστικών και δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 45mg/L

20.Νιτρώδες άλας Nitrite

Xαρακτηρίζεται σαν ο πιο διασκορπισμένος χημικός μολυντής.. Παράγεται κατά την διάρκεια οξείδωσης της αμμωνίας ή από την γεωργία ,ή το υπέδαφος και τα βιομηχανικά απόβλητα. Για το φρέσκο νερό που χρησιμοποιείται στην γεωργία και στα ενυδρεία , είναι υψηλά τοξικό , και απορροφά το οξυγόνο από το αίμα προκαλώντας ασφυξία στα ψάρια. Πρέπι να παραμένη σε πολύ χαμηλή συγκέντρωση (κάτω από 0,1mg/L) λόγω της καρκινογένεσης και την επικινδυνότητα του στους ανθρώπους και τα ζώα. Σε εφαρμογές όπως πύργοι ψύξης περιέχεται σε υψηλή περιεκτικότητα λόγω της ικανότητας του να προστατεύη από την διάβρωση.

21.Όζον Ozone

To οζον είναι ένας οξειδωτικός παράγοντας που λειτουργεί σαν μικροβιοκτόνο. Χρησιμοποιείται για οξείδωση οργανικών στοιχείων τα οποία παράγουν χρώμα και μυρωδιά στο πόσιμο νερό.

Χρησιμοποιείται όλο και περισότερο σαν απολλυμαντικό λόγω της υψηλής αποτελεσματικότητας του.

Οξειδωτικός παράγοντας Οξειδωτική δυναμική

Οζον 2.07

Υπεροξείδιο υδρογόνου 1.77

Υπερμαγγανικό κάλιο 1.67

Διοξείδιο του χλωρίου 1.57

Διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου 1.49

Βρώμιο 1.09

Ιώδιο 0.54

Χάρις στην οξειδωτική του δυναμική έχει το πλεονέκτημα της μείωσης του χρόνου που απαιτείται για αποστείρωση.

Eίναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία (εξαρτάται από την συγκέντρωση του όζοντος και την διάρκεια του χρόνου έκθεσης.) και οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν αυτούς τους παράγοντες (συνήθως πισίνες κολύμβησης ,εμφιαλωτήρια νερού και πόσιμου νερού) φυσιολογικά πρέπει να εφαρμόζουν μια μέθοδο αποοζονοποίησης στο τέλος της διαδικασίας της αποστείρωσης.

Το όζον ευρέως χρησιμοποιείται κατά την διαδικασία της αντίστροφης όσμωσης, για την αποστείρωση του νερού σε εγκαταστάσεις εμφιάλωσης νερού ,και κατά την διάρκεια του πλυσίματος των μπουκαλιών πριν την χρήση.

22.Οξύτητα Acidity

H οξύτητα από ένα υδάτινο διάλυμα συνισφέρει στην διαβρωτικότητα και επηρεάζει την συχνότητα των χημικών διεργασιών ως επίσης και την βιολογική διαδικασία..Μπορεί να προκαλείται από ισχυρά ή αδύνατα οξέα ως επίσης και από υδρόλυση άλατων (όπως αλουμινίου και σιδήρου θειικά άλατα ).Μετράται και ελέγχεται και καταγράφεται σε ιχθυοκαλιέργειες, σε εδαφολογικούς ελέγχους, περιβαλοντολογικούς ελέγχους διαχείρηση αποβλήτων ως επίσης και σε δενδροκηποκομία.

23.Πυρίτιο Silica

Δεν ευρίσκεται ελέυθερο στην φύση αλλά περισότερο σαν SiO2 σε κρυσταλικές μορφές συνδιασμένο μαζί με άλλα οξείδια και μέταλα σε μια πλειάδα πυριτίων.Αναφέρεται σαν πυρίτιο όταν πέτρες , ιζήματα , χώμα και νερό αναλύονται.

24.Σίδηρος Iron

Είναι ένα ανόργανο συνηθισμένο συστατικό στο νερό εδάφους. Είναι παρών όταν απελευθερώνονται ιόντα σε διαλύματα ή σαν συστατικό οργανικών συμπλεγμάτων. Εάν ο σίδηρος παραμένει διαλυμένος ή οξειδώνει ή συμετέχει στην διαδικασία φραξίματος των συστήματων και αυτό εξαρτάται από το pH ή την αγωγιμότητα ORP του ύδατος . Στο οικιακό νερό ο σίδηρος μπορεί να λεκιάση το πλυντήριο,να καταστρέψη τα κουζινικά και να επιτρέψη την ανάπτυξη των βακτηριδίων,Το σίδηρο είναι επίσης μία ένδειξη διάβρωσης σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε συστήματα ψύξης και θέρμανσης νερού .Επίσης μετριέται και στα απόβλητα ορυχείων για να αποτραπή η μόλυνση του περιβάλλοντος.

25.Σκληρότητα Hardness

Η σκληρότητα στο νερό βρίσκεται λόγω της ύπαρξης ιόντων από ασβέστιο και μαγνήσιο.Αυτά επίσης συνεισφέρουν στο ποσό της ολικής σκληρότητας .Η μέτρηση είναι κρίσιμη στην προσπάθεια που καταβάλουμε να προστατευσουμε τα φραξίματα και την διάβρωση..Χαρακτηρίζεται σαν πολύ μαλακό (0-70mg/L) σαν μαλακό (70-150mg/L )σαν ελαφρώς σκληρό(150-250mg/L) σαν ιδιαιτερα σκληρο(250-320mg/L) σκληρο(320-420mg/L) και πολύ σκληρό . (420και επάνω mg/L). *1mg/L=1ppm

26.Υδροξείδιο Hydroxide

Τα ιόντα υδροξειδίου βρίσκονται στα φυσικά νερά και μπορεί να είναι στοιχείο τεχνητής μόλυνσης.Μπορεί επίσης να είναι ένδειξη διαβρωτικότητας από νερό σε υλικά τα οποία υπόκεινται επίθεση από βασικα μέσα. Στην επιμετάλωση μέσω ηλεκτρόλυσης του χαλκού τα ιόντα υδροξειδίου αντιδρούν με την φορμαλδευδη και μειώνουν το χαλκό.

27.Υπεροξείδιο υδρογόνου Hydrogen peroxide

Χρησιμοποιείται σαν απολλυμαντικό ή σαν διαλυτικός παράγοντας και μπορεί να βρεθή σε υδάτινους πόρους ,στην βιομηχανία κλωστοϋφαντουργικών προιόντων και στις βιομηχανίες παραγωγής χαρτιού.

28.Υποχλωριώδες άλας Hypochlorite

Χρησιμοποιείται σαν αραιωμένος παράγοντας στην κλωστουφαντουργική βιομηχανία ως επίσης και βιομηχανία του χαρτιου,και σαν απολυμαντικό στο πόσιμο νερό και στις πισίνες. Είναι πολύ διαδεδομένο και χρησιμοποιείται σε αναλογίες διαλυμάτων 10-15% (100-150mg/L) αλλά είναι πολύ ευαίσθητο και επηρεάζεται από την θερμοκρασία το φως το phκαι τα βαρέα μέτταλλα.

29.Φαινόλες Phenols

Xρησιμοποιούνται ευρέως στα χημεία και την βιομηχανία πετροχημικών. Eπίσης σαν παράγοντες χρώματος, σαν ανιχνευτές και σαν απολλυμαντικά..Μπορούν να βρεθούν στα βιομηχανικά απόβλητα αλλά και στα φυσικά νερά. Ακόμα και σε μικρές συγκεντρώσεις μπορεί να έχει δυσάρεστη οσμή.

30.Φωσφορικό άλας Phosphate

Χρησιμοποιείται σαν ανασχετικό δίάβρωσης σε συστήματα ψύξης και θέρμανσης ,αλλα και στην επεξεργασία του νερού. Χρησιμοποιείται επίσης σαν τροφή στην γεωργία και την δασοκομία.. Οι υψηλές συγκεντρώσεις είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη της άλγης, την επιτάχυνση της διάβρωσης, και μπορεί να προκαλέση περιβαλοντολογική καταστροφή ,και ευτροφισμό.

31.Φώσφορος Phosphorus

O φώσφορος ανήκει στην κατηγορία των προτογενών θρεπτικών ουσιών,και είναι σηματντικό για την ανάπτυξη των φυτών και χρειάζεται σε μεγάλες ποσότητες. Απορροφάται στις επιφάνειες του σίδηρου και του αλουμινίου. Υπάρχει επίσης στα χώματα.. Εμφανίζεται και σε οργανικά συμπλέγματα και μπορεί να απελευθερωθή με μικροβιολογική δραστηριότητα. Αποροφάται από τις ρίζες των φυτών μόνο κατά την διάρκεια της μέγιστης τιμής οξείδωσης του καθώς το ορθοφοσφωρικό ιον εξαρταται από το ph. Η απορρόφηση του είναι κυρίως ικανή σε ph μεταξύ 5-7. Ενοέιται ότι η ρίζα χρειάζεται ουδέτερο ph για την απόδοση της καλιέργειας.

32.Χαλκός Cooper

Σημαντικό στοιχέιο στο μεταβολισμό των φυτών και των ζώων .Χρησιμοποιείται επίσης για τον έλεγχο της ανάπτυξης των βακτηριδίων σε δεξαμενές νερού. Η διάβρωση των σωληνώσεων έχει μεγάλη συνάρτηση με τις υψηλές ποσότητες χαλκού στο νερό .

33.Χλωρίδιο Chloride

Βρίσκεται σε συγκεντρώσεις που ποικίλουν από 1-3 Ppm στο νερό της βροχής ,και πλησιάζει τα 20.000 mg/L στο θαλασινό νερό. Στο πόσιμο νερό η σ συγκέντρωση πρέπει να μένει χαμηλά επειδή πάνω από 250mg/L (ppm) αλάζει την γεύση . Σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιείτια για να προλάβη την διάβρωση και τον φραγμό των εγκαταστάσεων. Σε μεγάλες συγκεντρώσεις είναι διαβρωτικό για το ατσάλι το ανοξείδωτο και επικίνδυνο για τα ζώα και την βλάστηση.

34.Χλώριο Chlorine

Το πιο διαδεδομένο υλικό που χρησιμοποιείται στο νερό για απολύμανση σε διάφορες χρήσεις όπως πόσιμο νερό ,πισίνες, spa απολυμάνσεις, ως επίσης και στην διαδικασία απολύμανσης χώρων τροφίμων . Το χλώριο δεσμεύει τα βακτήρια αφήνοντας μια μικρή μόνο ποσότητα από την αρχική του (ελέυθερο χλώριο) να συνεχίση την απολυμαντική της δράση.Εαν το ελέυθερο χλώριο είναι αντικανονικό σύμφωνα με τις συνθήκες ph το νερό θα έχει μια δυσάρεστη γευση και οσμή και η απολυμαντική του ικανότητα θα χαθή. Το ελέυθερο χλώριο αντιδρά με τα ιόντα της αμμωνίας και τα οργανικά συμπλέγματα και σχηματίζει συμπλέγματα χλωρίου έχοντας σαν αποτελέσμα την μείωση των δραστικών ικανοτήτων απολύμανσης συγκρινόμενο με το ελέυθερο χλώριο. Τα συμπλέγματα χλωρίου μαζί με τις χλωροαμίνες σχηματίζουν νέα μορφή χλωρίου.Αυτή η νέα μορφή και το ελέυθερο χλώριο μαζί σχηματίζουν το ολικό χλώριο,.Εώ το ελευθερο χλώριο έχει υψηλή δυναμική απολύμανσης ,το ολικό συνδιασμένο χλώριο έχει μεγαλύτερη σταθερότητα και μικρότερη πτητικότητα.

35.Χρώμιο Chromium

Τα άλατα του χρωμίου είναι ευρέως διαδεδομένα στίσ βιομηχανικές εφαρμογές, στην γαλβανοπλαστική,

Την επιχρωμίωση και γενικά σε χημικές εγκαταστάσεις. Για αυτό και το βρίσκουμε σε βιομηχανικά απορρύματα όπου πρέπει να ελέγχεται λόγω της τοξικής του ιδιότητας.

36.Ψευδάργυρος Zinc

Έστω και αν δεν είναι τοξικός στους ανθρώπους, σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες των 5mg/L (ppm) μπορεί να

Δώση στυφή γεύση στο νερό.. Αυτό το επίπεδο ψευδαργύρου έχει σαν αποτέλεσμα ένα γαλακτώδες χρώμα στο αλκαλικό νερό που είναι ερεθιστικό στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα. Σε χαμηλές ποσότητες είναι απαραίτητο συστατικό για την ανάπτυξη του σώματος. Συνήθως παρουσιάζεται στο νερό απο την βιομηχανική χρήση .Μετράται σαν πάχος επιμετάλωσης και σαν περιεκτικότητα στα boiler και στα ψυκτικά συστήματα .

37.Ph Ph

Η μέτρηση του ph είναι απόροια ενός μεγάλου αριθμού απελευθερωμένων υποκαταστάτων για αυτό και είναι ένας καλός ανιχνευτής ποιότητας νερού.. Σε εφαρμογές όπου το νερό είναι χημικά επεξεργασμένο η μέτρηση του πρέπει να είναι συνεχής και αδιάλειπτη..Σε χημικές διεργασίες ίζηματογενών αποβλήτων η παρουσία των στερεών μαζί με το νερό μετριέται φροντίζοντας έτσι να εξουδετερωθούν και να απολυμανθούν. Κατά την διεργασία αυτή η αξία του ph πρέπει να είναι ελεγχόμενη και σταθερή καθώς το όξινο ή το αλκαλικό περιβάλον μαζί με τα στερεά μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας.

38. Ανάλυση προσρόφησης Nατρίου. SAR

Το Νάτριο είναι ένα από τα πιο ευρέως μελετηθέντα υλικά λόγω της τοξικής του ιδιότητας στην εδαφολογική σύσταση και τις συγκομιδές φυτειών .Οι υψηλές συγκεντρώσιες νατρίου διασκορπίζουν την κολλοειδή ουσία του εδάφους κανοντάς το σκληρό και ανθεκτικό στην δειίσδηση του νερού. Η δημιουργία πίεσης από οσμές στο έδαφος εξαιτίας της υψηλής συγκέντρωσης νατρίου δημιουργεί δυσκολία στις ρίζες στο να αποροφήσουν νερό. Ετσι λοιπόν όταν η αλμυρότητα ξεπεράση το όριο ευαισθησίας των φυτών επηρεάζεται η ανάπτυξη τους καθώς απίσης και η παραγωγική τους ικανότητα..Οι υψηλές συγκεντρώσεις νατρίου μπορούν να μετριαστούν με διανομή ειδικού γύψου κατευθείαν στην ρίζα σαν πρόσθετο στο αρδευτικό νερό.

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΠΙΣΙΝΑ

Μετρηση ph ,αλκαλικότητας , βρώμίου , χλωρίου , ORP

ORP

H οξείδωση είναι η διαδικασία όπου ένα μόριο ή ένα ιόν χάνει ηλεκτρόνια..Αυτό είναι πιο εύκολα αντιληπτό στην διαχείρηση υδάτων όπως πισίνες spa όπου ένα οξειδωτικό όπως το χλώριο,προστίθεται στο νερό για να καταστρέψη τους μολυσματικούς παράγοντες. Οσο πιο υψηλή είναι η αξία του ORP τόσο πιο μεγάλη είναι η απολυμαντική ισχύς του νερού . Μέχρι προ τινός η μέτρηση γινόταν μέσω μέτρησης της αγωγιμότητας του νερού σαν mV. Mια ένδειξη 7.2ph δείχνει ένα καλό νερό πισίνας.

TDS

Μέτρηση συνολικά απελευθερωμένων στερεών σε υγρά . Χρησιμοποιείται πρίν και μετά το φιλτράρισμα .

PWT

Μέτρηση ποιότητας απεσταγμένου ή απιονισμένου νερού , Pure Water Test

Tυπική μέτρηση pwt

μS/cm reading Ειδική αντίσταση mg/L ΝαCl

99.9 10ΚΩ 48

10 100ΚΩ 4.3

1 1ΜΩ 0.4

0.1 10ΜΩ 0.04

UPW

Iδια μέτρηση με την PWT μόνο που μετράει σε micro–siemens 1/1000ths

Αντισταση νερου σε ΙΣΟΔΥΝΑΜΗ ενδειξη

Απιονισμένο- αποσταγμένο

Σε Μεγαωμ σε μS/cm

1ΜΩ 1.000μS/cm

2ΜΩ 0.500μS/cm

5MΩ 0.200μS/cm

10MΩ 0.100μS/cm

15ΜΩ 0.067 μS/cm

20ΜΩ 0.050μS/cm

50MΩ 0.02μS/cm

ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ

Μέτρηση Οξύτητας ,αλκαλικότητας, Διοξείδιο του άνθρακα,ελέυθερο οξυγόνο, Σκληρότητα, ph .

ΨΥΞΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Αλκαλικότητα,χλωρίδια, Ελεύθερο οξυγόνο ,σκληρότητα , Φωσφορικά άλατα, Θειώδη άλατα.

ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ,ΚΑΙ ΕΝΥΔΡΕΙΑ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ

Ph , αμμωνία , νιτρώδη, νιτρικά .αλκαλικότητα, αλμυρότητα, Διοξείδιο του άνθρακα,ελέυθερο οξυγόνο, Σκληρότητα,

ΓΕΩΡΓΙΑ

Νιτρικα ,φοσφορικα, κάλιο, ph

ΥΔΩΡ

Αλκαλικότητα , Χλωρίδιο, Σκληρότητα, Σιδηρος, Θειικα, ph.

www.terrano.gr

5 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ INC.


    Έχετε επιδοθεί από πού να πάρετε δάνεια, απορριφθεί από τις τράπεζες, και τώρα απογοητευμένος από πού να πάρει ένα δάνειο. Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση lendingtreegroupinc@gmail.com.

    Ένα δάνειο για την αποπληρωμή του χρέους σας εύκολα;
    Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
    Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
    Ένα δάνειο για να αγοράσει ένα διαμέρισμα;
    Ένα δάνειο για να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο όνειρο;

    Μην κοιτάτε ξανά, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
    Δεν υπάρχουν κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
    Σε πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%
    Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και
    οικονομική βοήθεια σε πελάτες παγκοσμίως.

    Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το πρότυπο αριστείας μας Εμείς
    προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
    Δίνουμε ένα δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από το 1 έως το
    20 χρόνια

    Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

    . πραγματική χρηματοδότηση
    . επενδυτής ακινήτων
    . δάνεια για την κατασκευή
    . δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
    . στεγαστικά δάνεια
    . Η καταναλωτική πίστη,
    . Δάνεια FHA
    . προσωπικά δάνεια
    . τα δάνεια αυτοκινήτων
    κ.λπ. Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας από

    email: lendingtreegroupinc@gmail.com

    email: lending-tree@outlook.com

    whatsapp: +1 (213)419-2419

    Ζεστή σκέψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΡΚΕΣ

Η λίστα ιστολογίων μου