Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Βελτιώστε τις γνώσεις σας χωρίς χρήματα, με τη βοήθεια ενός MOOC

Θέλετε να αποκτήσετε / βελτιώσετε τις γνώσεις σας σε κάποιο αντικείμενο, αλλά δεν έχετε...το χρόνο και τα χρήματα; Μην ανησυχείτε τα MOOC είναι εδώ για να σας βοηθήσουν! Πρόκειται, ουσιαστικά, για δωρεάν διαδικτυακές τάξεις με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, από διάφορες χώρες, που προσφέρουν περίπου ότι θα προσέφερε μια παραδοσιακή τάξη.
Η διαφορά των MOOC με τα e–learning προγράμματα είναι κυρίως η ευκολία στις ώρες παρακολούθησης (καθαρά επιλογή σας), καθώς και το κόστος (πολλά e-learning έχουν ιδιαίτερο κόστος). Σε κάθε μάθημα υπάρχουν οι υπεύθυνοι (συνήθως καθηγητές πανεπιστημίων ή επαγγελματίες μεγάλων εταιρειών) που διαλέγουν την ύλη των μαθημάτων, τον τρόπο διδασκαλίας και διεξαγωγής του course και τον τρόπο εξέτασης. Πέρα από την παροχή σημειώσεων και πληροφοριών, ανατίθενται εργασίες ή και projects έτσι ώστε να προσεγγίσουν πιο πολύ τον συμμετέχοντα.

Η διάρκεια των μαθημάτων εξαρτάται από τον υπεύθυνο και το θέμα, συνήθως όμως είναι έως 2 μήνες, με 4–8 ώρες (παρακολούθηση - εργασίες - τεστ) την εβδομάδα (εξαρτάται από το εκπαιδευτικό επίπεδο του καθενός). Τα μαθήματα γίνονται συνήθως με online παρουσιάσεις από τους διδάσκοντες και με παροχή links. Να σημειωθεί ότι καθώς τα περισσότερα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά, κάθε βίντεο με τις παρουσιάσεις συνοδεύεται από το ανάλογο (speech to text) κείμενο.
Ακόμα, ανάλογα με τον φορέα που παρέχει το μάθημα, δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης (δωρεάν ή και με κάποιο κόστος), οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ. για προπτυχιακούς φοιτητές του εξωτερικού) μπορούν να αναλογούν σε διδακτικές μονάδες για το πτυχίο τους. Ενδεικτικά αναφέρονται 3 πάροχοι αυτών των μαθημάτων:
  1. Futurelearn.com: Η πρώτη επίσημη Βρετανική πλατφόρμα με περισσότερα από 31 αγγλικά και μη πανεπιστήμια. Είναι ιδιωτική εταιρεία την οποία διαχειρίζεται το Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου.
  2. EdX: Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με το MIT και το Harvard ως ιδρυτές.
  3. Coursera: Μια εταιρεία που έχει ιδρυθεί από καθηγητές του Stanford.
Πηγή"  http://www.openscience.gr/

www.mikromes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΡΚΕΣ

Η λίστα ιστολογίων μου