Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η Επανεκκίνηση των μικρομεσαίων χρειάζεται σχέδιο συνολικό και όχι ρυθμίσεις για τους συνειδητά ασυνεπείς!

Η Επανεκκίνηση των μικρομεσαίων χρειάζεται σχέδιο συνολικό και όχι ρυθμίσεις για τους συνειδητά ασυνεπείς!



Λήγει σε λίγες ημέρες, στις 27 Μαρτίου, το παράθυρο της άφεσης αμαρτιών με πλήρη διαγραφή προστίμων όλων όσων δεν πλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο παρελθόν. Δηλαδή για μία ακόμα φορά είπαμε στο Έλληνα να πληρώνει όποτε του καπνίσει, μια και αυτοί που δεν πλήρωσαν και ΕΧΟΥΝ τώρα είναι προφανές ότι δεν ανήκουν στην κατηγορία των συνανθρώπων μας που λόγω της κρίσης έχουν καταστραφεί οικονομικά!
Ακολουθούν οι 100 δόσεις με μερικό κούρεμα προσαυξήσεων, θα μπορούσε να πει κάποιος, και εδώ δεν θα διαφωνήσω ότι πραγματικά η νέα ρύθμιση είναι εξαιρετικά βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη και θα εξυπηρετήσει πολλούς οφειλέτες που βρίσκονται σε μερική δυσκολία αλλά σε κανονική λειτουργία, τηρουμένων των αναλογιών της κρίσης.

Μετά όμως από 5 ολόκληρα χρόνια κρίσης, υπάρχει ένας τεράστιος όγκος εμπόρων, επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών που στην κυριολεξία έχουν οικονομικά διαλυθεί σε επίπεδα που εντάσσονται πλήρως σε αυτό που λέμε ανθρωπιστική κρίση.
Μιλάμε για αξιοπρεπείς οικογενειάρχες, απολύτως συνεπείς επιχειρηματίες & εμπόρους όλων των ειδών, που είδαν τον κόπο και τις επενδύσεις τους να διαλύονται από το πρώτο αιφνιδιαστικό κύμα που χτύπησε απροειδοποίητα την Ελληνική εμπορική κοινότητα. Οι πιο πολλοί πλέον χωρίς αντικείμενο και δουλειά ή με δουλειές που υπολειτουργούν μια και οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι μετά το λουκέτο υπάρχει μόνο η έξωση, η κατάσχεση και η συνολική τους δίωξη για οφειλές που πραγματικά αδυνατούν να εξυπηρετήσουν.
 Ήταν απολύτως φυσικό, αυτοί οι άνθρωποι, μέσα σε 1-2 χρόνια μετά το 2009, να βρίσκονται στην κυριολεξία στον αέρα και να επιβιώνουν με την βοήθεια συγγενικών τους προσώπων η με την συνεχιζόμενη υπολειτουργία επιχειρήσεων χωρίς πλάνο, προγραμματισμό και προοπτική.  
Χρειάζεται λοιπόν ένα πλήρες και οργανωμένο σχέδιο επανεκκίνησης των μικρομεσαίων που θα περιέχει,
·         Ρυθμίσεις ρεαλιστικές με κριτήρια εισοδήματος σε Δημόσιο και Τράπεζες,
·         Συμμετοχή σε νέα προγράμματα χρηματοδότησης και εκπαίδευσης,
·         Ασυλία από διώξεις και αναγκαστικά μέτρα,
·         Β’ Ευκαιρία με νέο σύγχρονο και ευέλικτο νομοθετικό πλαίσιο, που να καλύπτει και τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας και η έξοδος από την ανθρωπιστική κρίση απαιτεί γενναίες αποφάσεις σε οικονομικό αλλά κυρίως σε πολιτικό επίπεδο.
Ο χρόνος περνά και οι αντοχές έχουν προ πολλού εξαντληθεί, πόσο μάλλον τώρα που εν έτη 2015 η Ελλάδα γύρισε σελίδα και ζητά τα αυτονόητα.

Γιώργος Ζησιμάτος

Γραμματέας Παραγωγικών Φορέων, Εμπορίου, Μικρομεσαίων και Κατανάλωσης  Ανεξάρτητων Ελλήνων.

www.mikrtomes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΡΚΕΣ

Η λίστα ιστολογίων μου