Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

SafeChania 2015: Πανελλήνιο Συνέδριο για την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στην Πολιτική Προστασία


Το Πολυτεχνείο Κρήτης διοργανώνει το 2ο πανελλήνιο συνέδριο "Νέες Τεχνολογίες και Πολιτική Προστασία" με αντικείμενο τη συμβολή του τρίπτυχου Εκπαίδευση-Έρευνα-Καινοτομία στην αντιμετώπιση συμβάντων σχετικών με την Πολιτική Προστασία, όπως οι φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, οι αποστολές έρευνας και διάσωσης και η ανθρωπιστική βοήθεια. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 10-12 Ιουνίου 2015 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο Παλιό Λιμάνι Χανίων.

Οι θεματικοί τομείς που θα καλυφθούν στο συνέδριο περιλαμβάνουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα όλων των βαθμίδων της προετοιμασίας των μαθητών σε θέματα πολιτικής προστασίας, τις πρόσφατες ερευνητικές εξελίξεις στον τομέα πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών περιστατικών και τεχνολογικών καταστροφών, την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στη πρόληψη μεγάλων θαλάσσιων, οδικών και αεροπορικών ατυχημάτων, τα σχέδια δράσης για αντιμετώπιση καταστροφών και τρομοκρατικών ενεργειών, για ανθρωπιστική βοήθεια, διάσωση ναυαγών, καθώς και παρουσίαση καινοτόμων εμπορικών εφαρμογών για άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση συμβάντων πολιτικής προστασίας.

Στο συνέδριο καλούνται να συμμετάσχουν ερευνητές, εκπρόσωποι του δημόσιου τομέα και του επιχειρηματικού χώρου. Για τη συμμετοχή στο συνέδριο με εισηγήσεις ή παρουσίαση αφίσας (poster) απαιτείται η υποβολή εργασίας 4-6 σελίδων, η οποία και θα αξιολογηθεί από την Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου. Αριθμός επιλεγμένων εργασιών θα συνταχθούν στα Αγγλικά προκειμένου να εκδοθεί ειδικός τόμος από διεθνή οίκο.

Από SafeChania 2015
WWW.mikromes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΡΚΕΣ

Η λίστα ιστολογίων μου