Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

10 Βήματα στήριξης της Υπάρχουσας Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας

10 Βήματα στήριξης της Υπάρχουσας  Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας
Χατζηαναγνώστου Γιώργος

1.Η εντοπιότητα μιας επιχείρησης  είναι καθοριστικής σημασίας  για την βιωσιμότητα της. Μεριμνήστε για την σωστή επικοινωνία με τους περιοίκους  σας ,αλλά και την στήριξη των αναγκών της  περιοχής σας.
2.Καταγράφεται πάντα τις αιτήσεις των πελατών σας . Αυτοί ξέρουν και θα εντυπωσιαστείτε από τις ανάγκες τους ,όπως επίσης  πολλές φορές και τις γνώσεις τους.
3.Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η αγορά ενός προιόντος από ένα πελάτη καλύπτει μια συγκεκριμένη ανάγκη που έχει . Βρείτε την.
4.H διασπορά κινδύνου είναι εξαιρετικά σημαντική για κάθε επιχείρηση . Αυτό αφορά και τους προμηθευτές ,και τους πελάτες ,αλλά και τα  προϊόντα . Μεριμνήστε για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων  και όχι την μονομερούς ανάπτυξης που οδηγεί σε αδιέξοδα αρκετά συχνά.

5.Μην βάζετε όλα τα αυγά σε ένα καλάθι . Εάν πέσει είτε από συγκυρία είτε από κακή διαχείριση θα σπάσουν όλα .Μεριμνήστε και για άλλα καλάθια.
6.Καλός  προμηθευτής δεν είναι μόνο ο προμηθευτής που κάνει πίστωση .
7. Πριν προχωρήσετε σε κάποιο νέο επιχειρηματικό πλάνο ,συζητήστε την πρόθεση σας με ανθρώπους  που εμπιστεύεστε και είναι  της αγοράς .  Όσο και να είναι ώριμο στο μυαλό σας  ,πάντα θα υπάρχουν παράμετροι που κάποιος θα τις βάλει στο τραπέζι .
8.Συνεργαστείτε με ομοειδείς επιχειρήσεις .Αν δεν μπορείτε να το κάνετε με τους  γείτονες λόγω ανταγωνιστικότητας ,ανοίξτε διαύλους  επικοινωνίας με πιο μακρινούς . Σίγουρα έχετε να ανταλλάξετε πολλές πληροφορίες που θα σας φανούν χρήσιμες.
9.Τα επιμελητήρια στην περιοχή σας καίτοι είναι παρεξηγημένα σαν θεσμός,  μπορούν να σας υποστηρίξουν σε πληροφορίες ,σεμινάρια, επικοινωνία με επιχειρήσεις ενδιαφέροντος.
10.Η δουλειά ποτέ δεν σταματάει , η ζωή όμως σταματάει κάποτε ,όπως και οι φίλοι ,έαν δουλεύεις ασταμάτητα. Βρες λίγο χρόνο για τον εαυτό σου και την οικογένεια σου .

Καλή χρονιά το 2015 

WWW.MIKROMES.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΡΚΕΣ

Η λίστα ιστολογίων μου