Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Κίνδυνος δημόσιας υγείας στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών του Ρέντη

Κίνδυνος δημόσιας υγείας στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών του Ρέντη


Υπό τον κίνδυνο τεράστιου περιβαλλοντικού προβλήματος τίθενται από την 1η Ιανουαρίου οι εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών στην περιοχή του Ρέντη. Αιτία η παύση του καθαρισμού και της διαχείρισης όλων των αποβλήτων της Κεντρικής Λαχαναγοράς και Κρεαταγοράς με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης του οργανισμού.

Συγκεκριμένα, η υπάρχουσα υπεύθυνη εταιρεία που ασχολείται με τον καθαρισμό και τη διαχείριση των αποβλήτων της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών παύει τις υπηρεσίες της από 1/1/2016 με αποτέλεσμα περίπου 35 τόνοι αποβλήτωνημερησίως να συσσωρεύονται ανάμεσα στα καταστήματα των εμπόρων ελλοχεύοντας τεράστιο ζήτημα Δημόσιας Υγείαςτόσο για τα τρόφιμα όσο και για το καταναλωτικό κοινό.

Οι περίεργες μεθοδεύσεις της υπάρχουσας διοίκησης του ΟΚΑΑ Α.Ε. φαίνεται να έχουν κωλυσιεργήσει τη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου που θα αναλάβει το μεγάλο αυτό έργο ζωτικής σημασίας με αποτέλεσμα έμποροι του οργανισμού αλλά και κάτοικοι της περιοχής να δηλώνουν τη δυσφορία τους για το εν λόγω ζήτημα.

Αναλυτικότερα, ενώ λίγους μήνες πριν η υπάρχουσα εταιρεία καθαρισμού και διαχείρισης παντός απορριμμάτων, είχε καταθέσει τεχνοοικονομική πρόταση που ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του διαγωνισμού για την ανάδειξη του νέου φορέα καθαριότητας και διαχείρισης αποβλήτων, η νέα διοίκηση που όρισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρακάμπτει παρανόμως απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Αντί αυτού με πρωτοβουλία του νέου αντιπροέδρου του Οργανισμού Κου Μυτιλινάκη Μιχάλη, μπαίνει στη διαδικασία διοργάνωσης κλειστών διαγωνισμών με εταιρείες φιλικά προσκείμενες στη νέα Διοίκηση ως μόνη λύση για να καλύψει την καθυστέρηση στην επίλυση του προβλήματος με την καθαριότητα που έχει προκύψει με ταυτόχρονη κατάτμηση του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανωτέρω απόφαση του ΣΤΕ δεσμεύει τον ΟΚΑΑ Α.Ε. στο να μην διεξάγει νέο διαγωνισμό, θεωρώντας ότι ο διαγωνισμός που είχε διεξαχθεί με ανάδοχο την υπάρχουσα εταιρεία ήταν καθόλα νόμιμος.

Κατόπιν έρευνας επι τόπου στις εγκαταστάσεις του οργανισμού, έμποροι του οργανισμού καθώς και κάτοικοι της τριγύρω περιοχής δηλώνουν πως τα τελευταία χρόνια η κεντρική λαχαναγορά και κρεαταγορά έχει ορθώσει οικονομικό ανάστημα και μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει αποτελέσει η αδιάλειπτη καθαριότητα και διαχείριση των αποβλήτων από τις εγκαταστάσεις του οργανισμού από την υπάρχουσα εταιρεία καθαρισμού.




http://newpost.gr/ellada/ygeia/506116/kindynos-dhmosias-ygeias-ston-organismo-kentrikwn-agorwn-toy-renth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΡΚΕΣ

Η λίστα ιστολογίων μου