Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

IRLAND ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΑΤΕΝΤΑΣ

Αλλη μία ευκαιρία προνομιακού φορολογικού καθεστώτος προσφέρει η Ιρλανδία όπως ανακοίνωσε η ιρλανδική κυβέρνηση. Οπως γράφει η New York Times πρόκειται για δραστηριότητα, η οποία ονομάζεται «κουτί ανάπτυξης γνώσης» (Knowledge Development Box) και θα τύχει ιδιαίτερης φορολογικής μεταχείρισης.

Η κατηγορία αυτή έχει στόχο να προσφέρει φοροελαφρύνσεις για έσοδα από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας σε μια συγκεκριμένη χώρα. Αφορά σε έσοδα από πατέντες και δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τα οποία θα φορολογούνται με συντελεστή 6,25%, δηλαδή κατά 50% χαμηλότερα του βασικού εταιρικού συντελεστή που είναι 12,5%. 
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν, που ανακοίνωσε το νέο σχέδιο, παρουσίασε το «κουτί γνώσης» και τον χαμηλό συντελεστή ως «σημαντική βελτίωση» στο φορολογικό σύστημα για τις επιχειρήσεις και είπε ότι αποτελεί μία νέα ευκαιρία για τους "καλύτερους".
Στις εταιρίες που θα μπορούσαν να οφεληθούν από αυτή την ευκαιρία περιλαμβάνονται οι Apple, Google, Facebook και Microsoft, καθώς όλες τους έχουν σημαντικές δραστηριότητες στην Ιρλανδία, αλλά και πνευματική ιδιοκτησία που θα μπορούσε να υπαχθεί στο νέο καθεστώς, εξηγεί η αμερικανική εφημερίδα.
http://www.marketfair.gr/

www.mikromes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΡΚΕΣ

Η λίστα ιστολογίων μου