Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΠΕΡΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Από την συνέντευξη στον Λαμιακό Τύπο 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου  Α. Διαμαντάοα ο  επιχειρηματικός κόσμος αυτό που περιμένει πλέον δεν είναι τίποτα άλλο από  το να υπάρξει συμφωνία άμεσα ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα  στην χώρα για να μπορέσει να κινηθεί η αγορά .

Η κυβέρνηση όχι μόνο η παρούσα αλλά και η προηγούμενη έπρεπε να είχαν  προχωρήσει νωρίτερα στο έλεγχο των κεφαλαίων και να μην αφήσουν  το τραπεζικό σύστημα να καταρρεύσει .

Ο ίδιος πιστεύει ότι μία γρήγορη συμφωνία ακόμη και με επώδυνα μέτρα θα έστελνε μηνύματα καθησυχαστικά στην αγορά και θα σταματήσει την πορεία προς ολική καταστροφή .

 Ο πρόεδρος  του  Επιμελητηρίου Α. Διαμαντάρας  δεν πιστεύει σε οικονομικά θαύματα γι αυτό και με ειλικρίνεια υποστηρίζει ότι η ζημιά που έχει προκληθεί στην αγορά και το τραπεζικό σύστημα δεν είναι άμεσα αναστρέψιμη δεδομένου ότι και τα μέτρα που θα ληφθούν στα πλαίσια μιας συμφωνίας θα είναι  όπως και τα μέχρι σήμερα υφεσιακά και θα οδηγήσουν σε περισσότερα λουκέτα .

Ο επιχειρηματικός κόσμος επαναφέρει στο τραπέζι το πάγωμα των οφειλών στον ΟΑΕΕ λόγω της έκτακτης κατάστασης στην  αγορά που επικρατεί και την στάση πληρωμών .

Σύσσωμη η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα  ( ΕΣΣΕ ΚΕΕ ΓΕΣΕΒΕ )έχοντας πλήρη επίγνωση της δεινής οικονομικής   κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο ΟΑΕΕ προσπαθεί να αποτυπώσει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις κύριες παραμέτρους του προβλήματος και τα βασικά αίτια διόγκωσης του κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών .

Η εξαετής ύφεση και η βαριά οικονομική δυσπραγία έχουν  αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στον κλάδο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ,με τα λουκέτα να συνιστούν σύνηθες φαινόμενο και τις λειτουργούσες ακόμα επιχειρήσεις να επιδίδονται σε ένα καθημερινό αγώνα επιβίωσης υποστηρίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας .

Έλεγχος όλων όσων έβγαλαν στο εξωτερικό με εμβάσματα ,πιθανά αφορολόγητα ποσά..Είναι ανεπίτρεπτη μέσα στην κρίση την ώρα που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας βιώνει αξεπέραστα προβλήματα να μην αναζητήσουμε αυτά τα ποσά .

Η νέα κυβέρνηση έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση να ακυρώσει τον νόμο 4174/26-7-2013,που έβαλε πλάτη στην φοροδιαφυγή εν μέσω κρίσης για 9 ολόκληρα χρόνια από το 2000 μέχρι το 2008 …..(τότε)Αναδρομικό διασταυρωτικό έλεγχο από το έτος 2000 και μετά για όλους όσοι έβγαλαν με εμβάσματα τα χρήματα τους στο εξωτερικό, εάν έχουν φορολογηθεί, που υπολογίζονται γύρω στα 300 δις ευρώ.

Ο συμβολισμός και η ουσία της επανανομοθέτησης των ελέγχων αυτών από το 2000 και μετά θα αποτελέσει ένα μήνυμα ελπίδας και δικαιοσύνης, για όλους όσοι δοκιμάστηκαν από την κρίση, βάζοντας ανάχωμα στην παραπέρα επιβάρυνση των θυμάτων της κρίσηςΕίναι θέμα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Διαμαντάρας Αλέξανδρος

WWW.mikromes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΡΚΕΣ

Η λίστα ιστολογίων μου