Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ


Τα χειρότερα είναι μπροστά, πιστεύει η πλειοψηφία των Φαρμακοποιών, σύμφωνα με έρευνα, που διεξήχθη από ιστολόγιο του κλάδου, βάσει της οποίας τα Φαρμακεία ταλαιπωρούνται, κυρίως, από τις επιπτώσεις της κρίσης, αλλά και των μνημονιακών πολιτικών στα έσοδα τους και στην καθημερινή τους λειτουργία.

Αβέβαιος για το μέλλον τους εμφανίζεται ένας στους δύο Φαρμακοποιούς της χώρας, σύμφωνα με την έρευνα του φαρμακευτικού ιστολογίου Pharma Team.

Μπορεί ερωτώμενοι αν θα ξεπεράσουν τα φαρμακεία, όπως τα γνωρίζουμε, την κρίση, εμφανίστηκαν μοιρασμένοι, με τους «αισιόδοξους», δηλαδή όσους εκτιμούν ότι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την κρίση, παρά τις απώλειες, να έχουν ελάχιστο προβάδισμα, μόλις 0,87%, από τους απαισιόδοξους. Υπήρξε, βέβαια, και ένα ποσοστό της τάξεως του 1,25%, που πιστεύει πως τα φαρμακεία θα βγουν αλώβητα από την κρίση.

Βέβαια, οι Φαρμακοποιοί, μάλλον, κρατούν μικρό καλάθι για την επόμενη ημέρα.

Το 74,81% πιστεύει πως έρχονται και άλλες αλλαγές, αλλά και προβλήματα, ανεξαρτήτως του κόμματος που θα αναδειχθεί πρώτο την Κυριακή.

Ελάχιστοι είναι εκείνοι που πιστεύουν πως ό,τι ήταν να συμβεί έχει ήδη συμβεί, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 11% που εκτιμά πως θα έρθουν αλλαγές, αλλά θα είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Για τα σοβαρότερα προβλήματα που ταλαιπωρούν τώρα τον κλάδο, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας, που διεξήχθη σε δείγμα 814 ατόμων, η μείωση του τζίρου αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα Φαρμακεία της χώρας (62,11%).

Στη λίστα των προβλημάτων ακολουθεί η απορρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων (39,90%) και η δραματική περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης (34,38%).

Ένας στους τέσσερις φαρμακοποιούς θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό εμπόδιο την εμμονή της Πολιτείας με τον κλάδο, ενώ ένα ποσοστό, μόλις 11,54% θεωρεί κύριο πρόβλημα την αύξηση του αριθμού των φαρμακείων.

Πάντως, σημαντικό κομμάτι των Φαρμακοποιών δεν ρίχνει τις ευθύνες για την κατάσταση του κλάδου στους Ευρωπαίους ή την Τρόικα. Πάνω από τους μισούς (52,48%) εκτιμούν ότι οι δυσμενείς αλλαγές των τελευταίων ετών ήταν αποτέλεσμα αποφάσεων των ελληνικών κυβερνήσεων. Ποσοστό 21,67% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι αποφάσεις συναρτώνται με αλλαγές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αντιγράφοντας επιμέρους κάποιες πολιτικές εξ αυτών. Υπάρχει βέβαια και ένα 25,85% που θεωρεί πως έγιναν βάσει ενός οργανωμένου ευρωπαϊκού σχεδιασμού.
Pηγη virus.com

WWW.MIKROMES.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΡΚΕΣ

Η λίστα ιστολογίων μου